Kabaču biezzupa. Kā radīta vēsam vakaram
Ļoti veselīgi un ja nepievieno krējumu vai pievieno to nedaudz – arī diētiski!
Kabaci nomizo un sagriež lielos gabalos. Liek to katliņā un
aplej ar ūdeni tik daudz, lai tas tikko apsedz kabačus. Kad kabacis
mīksts (tas ir gatavs ļoti ātri!), pievieno konservētus zaļos
zirnīšus (ja zirnīši ir svaigi, tie jāvāra reizē ar kabaci),
sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles (Pētersīļus, dilles vai citus),
sāli, piparus un ķiploku pēc garšas un visu sablenderē. Tad
pievieno saldo krējumu vai krējumsieru (der, piemēram, arī
kausētais Dzintara siers).
Un gatavs!
Sastāvdaļas
- Kabači
- Zaļie zirnīši (konservēti vai svaigi)
- Saldais krējums vai krējumsiers
- Sāls, pipari
- Zaļumi
- Ķiploks, ja vēlaties