Vārām ķirbja zupu! Dekorējam Helovīna noskaņās
Svinat vai nesvinat Helovīnus, oktobris un novembris ir īstais laiks ķirbja zupas vārīšanai, tik jāatrod savai ģimenei mīļāko zupas recepti.
Sastāvdaļas:
- Sīpols - 1.gab.
- Olīveļļa - 2.ēdamkarotes
- Skístoshais dárzenju buljons - 1-2.ēdamkarotes
- Skabais krejums - 100.gr
- Ķiršu tomātiņi - 100.gr
- Ķirbis - 1,5 .kg
- Apelsīnu sula - 1-2.ēdamkarotes
- Ūdens - 1.litrs
Pagatavošana:
Ķirbi nomizot, izņemt sēklotni, ķirbi sagriezt gabaliņos. Nomizot sīpolu, sagriezt gabaliņos. Katliņā uzskarsēt eļļu, iebērt sīpolus, pasautēt. Iebērt ķirbi, visu vēl pasautēt. Katliņā ieliet ūdeni, visu uzvārīt. Piebērt dārzeņu buljonu. Katliņam uzlikt vāku un uz zemas uguns 15 min. vārīt. Ar blenderi zupu sablenderēt un pievienot skābo krējumu. Ķirštomātus nomazgāt, sagriezt gabaliņos un piebērt zupai. Zupu velreiz uzvārīt. Pieliet apelsīnu sulu, pēc garšas piebērt sáāi un maltos melnos piparus.
Iesūtījusi: Iveta Hubere, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece