Ķirbju biezzupa ar žāvētu gaļu. Sildāmies!

Sācies ķirbju laiks. Tāpēc - gatavojam ķirbju biezzupu!

Žāvētas gaļas vietā var izmantot garneles vai sēnes.

FOTO: Shutterstock.com

Žāvētas gaļas vietā var izmantot garneles vai sēnes.

 

Sagriež gabalos ķirbi, sīpolu vai puravu, burkānu un kartupeļus, aplej ar ūdeni, tā, lai knapi nosedz dārzeņus, saliek garšvielas un liek vārīties. Kad dārzeņi jau gatavi un sāk šķīst, sablenderē, pieliek kausēto sieru, izšķīdina, pieliek smalki sagrieztu žāvēto gaļu, uzvāra. Gatavs!! Ļoti labi garšo ar grauzdiņiem! Ar dārzeņu veidiem un proporcijām var eksperimentēt, garšo labi arī ar puķkāpostiem un brokoļiem.

 

Iesūtījusi: Gita Alksne 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kausētais siers bez piedevām - 1.iepakojums
  • Burkāns - 1.gb
  • Sīpols vai puravs - 1.gb
  • Kartupeļi - 3.gb
  • Ķirbis, joi dzeltenāks, jo labāk - 1/4 .daļa neliela ķirbja
  • Žāvēta gaļa - 200.g
  • Sāls, pipari, vegeta