Laša zupa ar dārzeņiem
4 porcijas
No zivs asakām, lauru lapām, pipariem un sāls izvāra buljonu. Vārīšanas beigās pievieno no 1 apelsīna un 1 citrona spiestu sulu. Izkāš buljonu. Smalki sarīvētus burkānus un smalki sakapātus sīpolus apcep nelielā daudzumā eļļas. Pievieno buljonam, uzvāra, pievieno rīsus. Vāra 5 minūtes. Tad pievieno brokoļus, ziedkāpostus un vidējos kubiņos sagrieztu laša fileju. Kad lasis gatavs, vārīšanas beigās pievieno daiviņās sagrieztu tomātu. Pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem, var pievienot arī ķiplociņu.
Sastāvdaļas
- Laša fileja - 250.g
- Svaigi spiesta apelsīna sula
- Svaigi spiesta citrona sula
- Rīsi - 100.g
- Ziedkāposti (var saldētus) - 250.g
- Liels tomāts
- Vidēja lieluma sīpols
- Vidēja lieluma burkāns
- Laša galvas vai asakas - 500.g
- Eļļa, sāls, pipari, lauru lapas