Laša zupa ar dārzeņiem

FOTO: Shutterstock.com

4 porcijas

No zivs asakām, lauru lapām, pipariem un sāls izvāra buljonu. Vārīšanas beigās pievieno no 1 apelsīna un 1 citrona spiestu sulu. Izkāš buljonu. Smalki sarīvētus burkānus un smalki sakapātus sīpolus apcep nelielā daudzumā eļļas. Pievieno buljonam, uzvāra, pievieno rīsus. Vāra 5 minūtes. Tad pievieno brokoļus, ziedkāpostus un vidējos kubiņos sagrieztu laša fileju. Kad lasis gatavs, vārīšanas beigās pievieno daiviņās sagrieztu tomātu. Pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem, var pievienot arī ķiplociņu.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Laša fileja - 250.g
  • Svaigi spiesta apelsīna sula
  • Svaigi spiesta citrona sula
  • Rīsi - 100.g
  • Ziedkāposti (var saldētus) - 250.g
  • Liels tomāts
  • Vidēja lieluma sīpols
  • Vidēja lieluma burkāns
  • Laša galvas vai asakas - 500.g
  • Eļļa, sāls, pipari, lauru lapas