Piknikam - ungāru ganu gulaša zupa

Gulaša zupa ir sātīga un bagātīga.

FOTO: Shutterstock.com

4 personām

Šķiņķi sagriež kubiņos. Kubiņus katlā nedaudz apcep. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Brīdi cep kopā ar šķiņķi. Uzkaisa malto papriku. Pievieno malto gaļu un kopā ar citiem produktiem cep 5 - 10 minūtes.  Ēdienam pievieno vīnu, sāli, garšvielas, izspiestu ķiploku, tomātu biezeni un ūdeni. Uzvāra. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Paprikai izņem sēkliņas, mīkstumu sagriež kubiņos. Kartupeļus un papriku pievieno zupai. Vāra 15 - 20 minūtes.

Pēc garšas pievieno kajēnas piparus un vajadzības gadījumā - sāli. Zupu pasniedz ar maizi un sieru.

Zupu var vārīt arī veģetārieši. Gaļu tādā gadījumā neizmanto. Sīpolus apcep eļļā, zupai pievieno 6 kartupeļus un 2 paprikas.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kūpnāts šķiņķis - 50.g
  • Kajēnas pipari - 1/4 - 1/2.tējk.
  • Zaļā paprika - 1.gab
  • Kartupeļi - 3.gab
  • Ūdens - 1.l
  • Tomātu biezenis - 2.ēd.k.
  • Ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Majorāns - 1.tējk.
  • Ķimenes - 1.tējk.
  • Baltie pipari - 1/4.tējk.
  • Sāls - 1.tējk.
  • Baltvīns - 150.g
  • Maltā gaļa - 300.g
  • Malta paprika - 1.ēd.k.
  • Sīpoli - 3.gab
  • (sāls)