Piknikam - ungāru ganu gulaša zupa
Gulaša zupa ir sātīga un bagātīga.
4 personām
Šķiņķi sagriež kubiņos. Kubiņus katlā nedaudz apcep. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Brīdi cep kopā ar šķiņķi. Uzkaisa malto papriku. Pievieno malto gaļu un kopā ar citiem produktiem cep 5 - 10 minūtes. Ēdienam pievieno vīnu, sāli, garšvielas, izspiestu ķiploku, tomātu biezeni un ūdeni. Uzvāra. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Paprikai izņem sēkliņas, mīkstumu sagriež kubiņos. Kartupeļus un papriku pievieno zupai. Vāra 15 - 20 minūtes.
Pēc garšas pievieno kajēnas piparus un vajadzības gadījumā - sāli. Zupu pasniedz ar maizi un sieru.
Zupu var vārīt arī veģetārieši. Gaļu tādā gadījumā neizmanto. Sīpolus apcep eļļā, zupai pievieno 6 kartupeļus un 2 paprikas.
Sastāvdaļas
- Kūpnāts šķiņķis - 50.g
- Kajēnas pipari - 1/4 - 1/2.tējk.
- Zaļā paprika - 1.gab
- Kartupeļi - 3.gab
- Ūdens - 1.l
- Tomātu biezenis - 2.ēd.k.
- Ķiploka daiviņas - 2.gab
- Majorāns - 1.tējk.
- Ķimenes - 1.tējk.
- Baltie pipari - 1/4.tējk.
- Sāls - 1.tējk.
- Baltvīns - 150.g
- Maltā gaļa - 300.g
- Malta paprika - 1.ēd.k.
- Sīpoli - 3.gab
- (sāls)