Paprikas - sīpolu - frikadelīšu zupa (gatavošana pa soļiem)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pagatvošana:

1. Ja vāra buljonu, katlā ar ūdeni liek vārītie kaulus, kad parādās putas – nosmeļ. Liek katlā burkānu, sīpolu, piparus, lauru lapas, sāli. Atstāj vārīties tik ilgi, kamēr gaļa atdalās no kauliem.

2.Sasmalcina 1/2 sīpola, sajauc ar malto gaļu, pievieno garšvielas, sāli, olu un mīca tik ilgi, kamēr gaļa kļūst vijīga.

3. Buljonam, kad tas gatavs, nokāš, šķidrumu lej atpakļ katlā. Ja buljons netika vārīts. Katlā liek buljona kubiņus, kas paredzēti apmēram 1l ūdens. Uzvāra.  Ar rokām veido frikadelītes un liek katlā. Veidojot frikadeles, labāk saslapināt ik pēc brīža rokas, lai gaļa nelīp klāt.

4. Ja veidojas putas, tās nosmeļ.

5. Sgriež stienīšos atlikušo vienu ar pusi sīpolu un papriku. Pieber katlā rīsus un vāra 5 minūtes. Pievieno sīpolus zupai. Pēc 5 minūtēm pievieno papriku, turpina vārīt vēl 10 minūtes.

Reklāma
Reklāma

6.Pielej saldo krējumu, ja vēlas pieber vēl gaļas garšvielas, uzvāra un noņem no uguns (obligāti, lai rīsi nepārvārās).

7.Kad zupa gatava, lej šķīvjos pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

 

Recepti iesūtīja: Aiva Stauža, Kotlešu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • 1.laba buljona kubiņi vai: .uz vienu litru
  • Kauli (cūku vai vistas) - 1/2.kg
  • Burkāns - 1.gab
  • Veseli melnie pipari - 1.šķipsna
  • Sīpols - 1.gab
  • Sāls - 1.ēd.k.
  • Lauru laps - 2.gab
  • 2.maltā gaļa - 1/2.kg
  • 3.ola - 1.gab
  • 4.sīpoli - 2.gab
  • 5. santa maria kopējā gaļas garšviela.pēc garšas
  • 6.taicētie rīsi 1 paciņa - 125.g
  • 7.paprika - 2.gab
  • 8.saldais krējums 35% - 100.ml
  • 9.dilles.pārkaisīšanai
  • 10.skābais krējums.pasniegšanai