Jaunā gada pusdienās ceļam galdā soļanku! RECEPTE
Kas gan pēc jestras ballēšanās var būt labāks par sātīgu soļanku!
Sastāvdaļas:
- Cūkgalja – 1/2 kg
- Cīsiņi – 5 gab.
- Cūkas nieres – 3 gab.
- Kartupelji – 5 gab.
- Burkāni – 3 gab.
- Sīpoli – 2 gab.
- Skābēti gurķi – 3 gab.
- Tomātu mērce – 3 ēdamk.
- Sāls, smaržīgie pipari – pēc patikas
- Melnie pipari, lauru lapas
- Eļla, etiķis
Pagatavošana
- Liek vārīties cūkgaļu 3 litros ūdens. Noputo, pievieno mazā eļļas daudzumā apceptus sīki sagrieztus sīpolus un uz rupjās rīves rīvētus burkānus, sāli, melnos piparus.
- Nieres iemērc 2 litros ūdens, kam pievienotas 5 ēdamkarotes etiķa, patur 1 stundu, ieliek katliņā un vāra mīkstas (citā katliņā, ne tur, kur gaļa).
- Nomizotus kartupeļus griež mazos kubiciņos, liek katlā pie gaļas, pēc 15 minūtēm pievieno salmiņos sagrieztus gurķus.
- Kad gaļa mīksta, to izņem, griež salmiņos, tāpat griež cīsiņus un izvārītās nieres.
- Kad gurķi mīksti, katlā liek gaļu, ciīsiņus, nieres, pievieno tomātu mērci, lauru lapas, smaržīgos piparus. Vāra vēl kādas 5 minūtes.
- Pasniedz ar krējumu un rupjmaizi.
Šādu soļanku ēdot, iztiek bez otrā ēdiena.