Kartupeļu zupa ar lasi
Ātri pagatavojama, sātīga un, pateicoties dillēm, arī pietiekami «svaiga» zupa. Jo mazākos gabaliņos sagriezīsi dārzeņus, jo ātrāk tie izvārīsies. No šiem pašiem produktiem pavisam vienkārši vari pagatavot vēl vienu zupu – kad dārzeņi mīksti, zupu sablendē. Tad iznāks biezzupa. Kūpināta laša vietā vari ņemt svaigu, sagriezt gabaliņos un pievienot zupai piecas minūtes pirms vārīšanās beigām. Diļļu kā vienai, tā otrai zupai nekad nebūs par daudz.
4 porcijas
20 minūtes sagatavošanai
1. Kartupeļus, burkānu, sīpolu nomizo, seleriju notīri un visu
smalki sagriez.
2. Katlā izkausē sviestu, ieber kartupeļus, burkānus, sīpolus un
pāris minūšu pasautē. Pielej buljonu un vāri piecas minūtes. Ieber
seleriju un vāri vēl piecas minūtes. Pievieno krējumu un karsē
nākamās piecas minūtes. Pieber sāli, piparus un kariju.
3. Lasi sagriez plānās strēmelītēs.
4. Lej zupu šķīvjos, pārkaisi ar dillēm un vidū liec laša
strēmelītes.
1 porcijas cena – 0,75 lati
Recepte: Iveta Galeja, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 1.kg
- Burkāns - 1.gab
- Sīpols - 1.gab
- Seleriju kāti - 2.gab
- Sviests - 2.ēd.k.
- Vistas buljons (der arī kubiņos) - 1.l
- Saldais krejums - 200.ml
- Kūpināts lasis - 200.g
- Karijs - 1.tējk.
- Sakapātas dilles - 1.ēd.k.
- Sāls, svaigi malti baltie pipari