Kartupeļu zupa ar sieru
Gatavošanas laiks: 35 - 40 min, no tām 5 min cepeškrāsnī
4 personām
Noskalo un sagriež puravu. Nedaudz apcep zupas katliņā sakarsētās taukvielās. Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos. Puravam pievieno kartupeļus, buljonu, ūdeni un sasmalcinātus konservētos tomātus. Zupu uzvāra. Pievieno timiānu un piparus. Turpina vārīt vēl 15-20 minūtes. Sāli pievieno pēc garšas. Gatavu lej četros karstumizturīgos trauciņos. Baltmaizi pannā apgrauzdē un sagriež mazos kubiņos. Zupu pārkaisa ar sagatavoto maizi un rīvēto sieru. Trauciņus liek cepeškrāsnī 250 grādos uz 5 minūtēm. Zupu pasniedz nekavējoties.
Gatavai zupai var pievienot svaigus garšaugus, piemēram, timiānu, oregano, baziliku, pētersīļus u.c.
Sastāvdaļas
- Puravs - 1.gab
- Margarīns vai sviests - 1.ēd.k.
- Kartupeļi - 4 - 5 .gab
- Dārzeņu vai gaļas buljons (kubiņš+ūdens) - 800.g
- Sasmalcināti konservēti tomāti apm. - 400.g
- Timiāns - 1/2.tējk.
- Malti melnie pipari - 1/4.tējk.
- Baltmaizes šķēles - 4.gab
- Sāls
- Rīvēts siers apm. - 100.g