Biezeņzupa itāliešu gaumē

FOTO: Inese Stuģe

Gatavošanas laiks 15 - 20 minūtes

4 personām

 

Speķi sagriež sloksnītēs. Nomizo un sasmalcina sīpolu un ķiploku. Visu apbrūnina lielā katlā. Pievieno tomātu biezeni. Pēc pāris minūtēm pielej dārzeņu buljonu un uzvāra. Pievieno dārzeņus, vāra 2 minūtes. Pievieno makaronus un vāra, līdz tie mīksti. Ja vēlas, zupu var pārkaisīt ar rīvētu Parmas vai citu stipru sieru.

Zupā var izmantot visdažādākos saldētos dārzeņus, arī rīsu un dārzeņu maisījumu.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cauraudzis speķis - 100.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Ķiploka daiviņa - 1.gab
  • Tomātu biezenis - 2.ēd.k.
  • Dārzeņu buljons (2 kubiņi+ūdens) - 1.l
  • Saldēti dārzeņi (zirņi, burkāni, puķkāposti) - 500.g
  • Mazās nūdeles - 100.g