Zivju frikadeļu zupa
Zivju buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, tad kartupeļus un vāra. Kad kartupeļi pusmīksti, pieliek sviestā apceptus, salmiņos sagrieztus sīpolus un pētersīli, izveidotās frikadeles, sāli, piparus, lauru lapu un vāra 10 - 15 minūtes.
Frikadeles: zivju fileju kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ, pievieno olu, piparus, sāli un labi samaisa. Ar ūdenī samitrinātām rokām izveido mazas, apaļas frikadeles.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Zivju buljons - 800.g
- Kartupeļi - 400.g
- Burkāni - 30.g
- Sīpoli - 20.g
- Pētersīļi - 10.g
- Sviests - 10.g
- Sāls, pipari, lauru lapas
- Zaļumi
- Frikadelēm:
- Zivju fileja (menca, zandarts u.c.) - 150.g
- Nobriedusi baltmaize bez garozas - 20.g
- Piens - 30.g
- Olas - 1/2.gab
- Maltie pipari, sāls