Dārzeņu zupa
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, garšsaknes sasmalcina, sviestā apcep (stipri sakarsē, bet ne līdz brūnumam), pēc tam liek verdošā ūdenī. Pievieno salmiņos sagrieztus kāpostus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli. Kad dārzeņi mīksti, pievieno aso tomātu mērci, cukuru, ja vajadzīgs - sāli, un uzvāra. Zupā iemaisa krējumu un sasmalcinātus zaļumus. Zupai var pievienot konservētus zaļos zirnīšus, sagrieztus cīsiņus.
Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 2.l
- Dārzeņi (kāposti, burkāni, kartupeļi) - 1 1/3.kg
- Pētersīlis - 1.gab
- Sīpols vai puravs - 1.gab
- Sviests - 100.g
- Asā tomātu mērce - 3.ēd.k.
- Sāls, cukurs
- Krejums
- Zaļumi