Klimpiņu zupa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pienu un ūdeni uzvāra, pieliek sāli un cukuru un verdošā lej sagatavoto klimpiņu mīklu, ko gatavo šādi: olu sakuļ ar sāli, pielej pienu, lej miltos un samaisa šķidru mīklu. Vāra 2 - 3 min. Lai veidotos mazas klimpiņas, mīklu lejot, vārošais šķidrums jāmaisa.

 

Recepte no grāmatas: Azaids lauku sētā/M. Pētersone.- Rīga: Zinātne, 1989

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Piens - 1/2.l
  • Ūdens - 1/2.l
  • Cukurs - 1.tējk.
  • Sāls
  • Klimpiņām:
  • Piens - 1/2.glāze
  • Ola - 1.gab
  • Kviešu milti - 1/2.glāze
  • Sāls