Tomātu zupa ar rīsiem
Lai sevi uzmundrinātu šajā tumšajā laikā, ēdienkartē jāienes krāsas!
Sīki sasmalcina sīpolus. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, pievieno gaļu un rīsus. Maisot cep vairākas minūtes. Pielej tomātu sulu, pieliek sāli un piparus. Katliņam uzliek vāku un 20 minūtes karsē uz lēnas uguns. Pieber ķimenes, cukuru un kajēnas piparus. Pirms pasniegšanas bagātīgi pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
Ja zupu pasniedz kā pamatēdienu, var pielikt vairāk gaļas, arī dažus svaigus tomātus un krējumu.
Sastāvdaļas
- Sīpoli - 2.gab
- Olīveļļa - 2.ēd.k.
- Malta liellopu gaļa - 250.g
- Gargraudu rīsi - 150.g
- Tomātu sula - 1.l
- Sāls - 1.tējk.
- Pipari.šķipsniņa
- Ķimenes - 1.tējk.
- Cukurs.šķipsniņa
- Kajēnas pipari.šķipsniņa
- Pētersīļu zaļumi - 2.ēd.k.