Ķirbju zupa ar vistas krūtiņu. Recepte tievētājiem
Ķirbju ražu var apēst gan gardi, gan arī figūrai draudzīgi.
Vajadzēs:
(3 porcijām)
- 250 g vistas fileju
- 300 ml ūdens
- sāli
- 1 gab. sīpolu
- 4 tējk. olīveļļu
- 1 kg ķirbja mīkstumu
- garšvielas, lauru lapu
- skābais krējums pasniegšanai
Gatavošana
- Ūdeni ielej katliņā, ieliek vistas fileju, noputo, pievieno nedaudz sāls, izvāra fileju mīkstu, izņem no buljona.
- Nomizo un sīki sagriež lielu sīpolu, apcep pannā ar olīveļļu.
- Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos, pievieno sīpoliem pannā, maisot cep 5–7 minūtes.
- Pannas saturu pievieno zupai, pieliek vienu ēdamkaroti garšvielas un vienu nelielu lauru lapu, vāra 15 minūtes.
- Ar blendera palīdzību sastrādā masu viendabīgu, ja tā ir par biezu, pievieno vēl ūdeni, pieliek sagrieztus vistas gabaliņus, vāra dažas minūtes.
- Pasniedz ar 1 tējk. skāba krējuma.