Nātru zupa
Pavasarī vitamīnu bumba būs pašu salasītas nātres un izvārītas zupā.
Sastāvdaļas:
- Ūdens - 2-3.litri
- Putraimi - 2.ēd.kar.
- Kartupeļi - 4 .gab.
- Žāvētas ribiņas vai cietžāvētā desa.pēc patikas
- Olas - 3-4.gab.
- Skābais krējums 25%
- Sāls, pipari.pēc patikas
Pagatavošana:
Lejam katliņā ūdeni un liekam vārīties žāvētās ribiņas vai sagrieztu cietžāvēto desu. Pa to laiku nomizojam un sagriežam kartupeļus. Aplejam ar karstu ūdeni nātres (ūdeni laukā nelejam, jo tas ļoti labi noder matu skalošanai). Katliņā gaļai jau vajadzētu vārīties. Ja tā, tad pieberam putraimus. Ļaujam zupai vārīties. Olas zupai var novārīt jau iepriekš, bet var arī iesist zupas gatavības beigās. Kad gaļa jau gana vārījusies tai pievienojam kartupeļus. Vāram līdz zupa gatava. Noblanšētās nātres sagriežam smalkāk un pievienojam zupai. Pasniedzam ar skābo krējumu.
Lai labi garšo!