Murķeļu krēmzupa
Sastāvdaļas
- Murķeļi - 400.gr
- Vistas buljona - 1.litrs
- Saldais krejums - 1/2.gl
- Vistu akniņas - 200.gr
- Sāls
Murķeļus sagriežam (atstājot kādus nesagrieztus garnierim). Liekam cepties uz sausas pannas, ļaujam izdalīties sulai, turpinām cepties līdz sula pazūd. Tad pievienojam vistas buljonu (skaties - varbūt visu litru nevajadzēs). Kādu laiciņu ļaujam pacepties, tad masu sablenderējam. Sablenderēto zupu lejam katliņā un pievienojam saldo krējumu, uzvāram. Pieberam sāli.
Apcepam uz pannas nesagrieztos murķeļus, pievienojot nedaudz sviesta. Tāpat apcepam vistu akniņas.
zupu lejam šķīvī, dekorējam ar veselo murķeli un vistu akniņām.
Lai labi garšo : )