Gaileņu zupa
Svaigas gailenes rūpīgi notīra ar birstīti. Sasaldētās atkausē. Sēnes sasmalcina. Notīra, noskalo un sasmalcina puravu. Taukvielas izkausē 2 - 3 tilpuma katlā. Katliņā liek sēnes un puravus. Sautē taukvielās, līdz šķidrums iztvaikojis un puravs kļuvis caurspīdīgs. Uzsijā miltus. Samaisa. Pilej buljonu. Uz lēnas uguns vāra apmēram 10 minūtes. Pievieno krējumu, sāli un heresu vai vermutu. Pasniedz ar svaigu baltmaizi.
Zupu var gatavot arī no citām meža sēnēm vai šampinjoniem.
Sastāvdaļas
- Gailenes - 500.g
- Puravs - 1.gab
- Sviests vai margarīns - 2.ēd.k.
- Kviešu milti - 2.ēd.k.
- Dārzeņu buljons - 1.l
- Krejums - 100 - 200.g
- Sāls - 1/2 - 1.tējk.
- heress vai vermuts - 2.ēd.k.