Garneļu gaspačo 15 minūtēs
Gatavošanas laiks: apm. 15 min.
4 personām
Dārzeņus labi noskalo. No paprikām izņem sēklas. Sīki sagriež paprikas, tomātus, maurlokus, cukini, gurķi un ķiplokus. Maisījumu lej bļodā. Pievieno aukstu buljonu, eļļu un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus. Ja nepieciešams, garneles atkausē. Pievieno zupai. Zupai pirms pasniegšanas jābūt ļoti aukstai. Ja vēlas, var pievienot dažus ledus gabaliņus. Zupu pasniedz ar baltmaizi.
Sastāvdaļas
- Sarkanā paprika - 2.gab
- Tomāti - 5.gab
- maurloki vai lociņi.saišķītis
- Cukinī - 1.gab
- Svaigs gurkis - 1/2.gab
- Ķiploka daiviņas - 1 -2 .gab
- dārzeņu vai gaļas buljons - 1.l
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Citrona sula - 50.g
- Sāls - 1.tējk.
- Melnie pipari - 1/4.tējk.
- notīrītas garneles apm. - 300.g