Gardā gaileņu zupa
Gaileņu sezona ir pilnā plaukumā, tāpēc i/c Olimpia šefpavāre Lilita visiem iesaka izmēģināt gaileņu zupu, kas Jūs nenoliedzami neatstās vienaldzīgus!
Ģimenes katls 7 l
- 1 kg gaileņu
- 200 g sīpolu
- 300 g burkānu
- 300 g kartupeļu
- Kausētais siers Dzintars pēc garšas
- Sāls
- Pipari
- Skābais krējums
Kārtīgi nomazgājiet un apcepiet gailenes. Kad gailenes atsulojušās,
pannā pievienojiet smalki sagrieztus sīpolus. Cep zeltaini brūnus.
Smalki sagrieztus vai sarīvētus burkānus cep atsevišķi. Sagriež
kartupeļus un kopā ar burkāniem vāra, kad produkti tuvojas
gatavībai, pievieno gaileņu masu. Kad zupa teju gatava, pēdējo
pievieno kausēto sieru Dzintars. Sāls un pipari pēc
garšas. Kad zupa uzmet burbuli, tā ir gatava.
Labu apetīti!
I/c Olimpia kafejnīca
Pipars