Rūgušpiena zupa
Rūgušpienu sakuļ, pielej uzvārītu, atdzesētu ūdeni, pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un nogaršo. Tad pieliek mazos kubiņos sagrieztu vārītu liellopu gaļu, vārītus kartupeļus, svaigus gurķus, cieti vārītas olas, sasmalcinātus lokus, diļļu un pētersīļu zaļumus.
Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Svaigi gurķi - 50.g
- Ola - 1/2.gab
- Lociņi
- Skābs krējums - 25.g
- Rūgušpiens - 250.g
- Ūdens - 100.g
- vārīta liellopu gaļa - 50.g
- Ar mizu vārīti kartupeļi - 50.g