Saldskābā sēņu zupa ķīniešu gaumē
6 porcijas
Gatavošanas laiks ~ 40 minūtes
Seleriju un burkānus nomizo, sagriež vai sarīvē garenos, smalkos
salmiņos. Sīpolus ar visu mizu pārgriež uz pusēm, liek katlā (bez
eļļas) ar griezumu uz leju, apcep, tad izņem no katla. Katlā lej
dažas ēdamkarotes eļļas, pievieno seleriju, burkānus, ķiploku,
tomātu pastu, visu apcep. Pievieno ūdeni, apceptos sīpolus
(joprojām ar visu mizu), piparus, vāra uz mazas liesmas 20 30
minūtes.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad
noskalo ar aukstu ūdeni. Nomizo, izņem sēklas, sagriež strēmelītēs.
Sēnes sagriež 4 daļās.
Buljonu izkāš, pievieno tomātus, sēnes, parupji sagrieztus lociņus
un ātri uzkarsē. Pievieno sojas mērci, citrona sulu, cukuru.
Pasniedz nekavējoties, tad zupai ir visizteiksmīgākais aromāts un
skaistākā krāsa.
Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata/Dita Lase. - Rīga: Jumava, 2010
http://www.mammamuntetiem.lv/
Sastāvdaļas
- Selerija - 500.g
- Burkāni - 500.g
- Sīpoli - 3.gab
- Ķiploks - 1.daiviņa
- Tomātu pasta - 2.ēd.k.
- Melnie pipari - 2.tējk.
- Maurloki.buntīte
- Tomāti - 400.g
- Šampinjoni - 200.g
- Sojas mērce - 4.ēd.k.
- Viena citrona sula
- Cukurs - 1.tējk.
- sāls, augu eļļa
- Ūdens - 2.l