Cukini krēmzupa
4 porcijas
Gatavošanas laiks ~ 20 minūtes
Cukini sariež sīkos kuņos. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad noskalo zem auksta ūdens. Nomizo, sagriež sīkos kubiņos. Eļļā pasautē ķiploku, pievieno cukini, sāli piparus, un oregano, sautē - 8 - 10 minūtes. Pusi sablendē kopā ar dārzeņu buljonu un piparmētrām. Lej tīrā katlā, uzsilda, iekaisa un tūdaļ iejauc miltus, pieliek sviestu, uzvāra. Tomātu kubiņus pāris minūtes pasautē kopā ar atlikušajiem cukini kubiņiem, pirms pasniegšanas ieliek krēmzupā.
Šajā krēmzupā daļa dārzeņu atstāti nesamalti - tas piešķir zupai patīkamu konsistenci.
Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010
Sastāvdaļas
- Cukinī - 700.g
- Ķiploki - 2.daiviņas
- rapšu, olīvu vai valriekstu eļļa.mazliet
- Sāls, pipari.pēc garšas
- svaigs vai kaltēts oregano (raudene) - 1.tējk.
- svaigas piparmētru lapas - 5 - 6.gab
- Sviests - 1.ēd.k.
- sviests (pēc vēlēšanās) - 1.ēd.k.
- Milti - 1.ēd.k.
- Dārzeņu buljons - 250.ml
- Tomāti - 200.g