Zupa soļanka. Gatavošana pa soļiem
500g cūkgaļa (bet var likt kadu galu velas).
Sagriežam mazos gabaliņos un liekam cepties uz pannas eļļā.
Pievienojam garšvielas un cepam, līdz gatava.
Sīki sagrieztu 1 lielu sīpolu cepam, līdz kļūst zeltaini brūns.
Tad pievienojam sagrieztus marinētus gurķus.
Daudzums - aptuveni mazliet vairāk kā sīpoli.
Sarīvējam 2 lielus burkānus un liekam klāt pie gurķiem un
sīpoliem.
Sautējam uz mazas uguns ap 15 minūtēm.
Pievienojam kečupu vai tomātu mērci ap 200 ml.
Tad 3 - 4 ēd.k. miltus.
Samaisām.
Liekam visu katlā (3l)
Pielejam ūdeni un vāram.
Pieliekam sāli pēc garšas.
Pievienojam sagrieztus kartupeļus - 5 vidēja lieluma.
Vāram, līdz kartupeļi mīksti.
Kad zupa gatava, pieliekam caur ķiplokspiedi izspiestus
kiplokus.
Tie gan pēc garšas - vienam garšo ņiprāka, citam vieglāka, man bija
3 lielas daiviņas.
Ļaujam 5 minūtes ķiplokam ievilkties.
Ielejam šķīvī, pievienojam krējumu un labu apetiti!!!!
Sastāvdaļas
- Cūkgaļa - 500.g
- Burkāni - 2.gab
- Sīpoli - 1.gab
- Kartupeļi
- Marinēti gurķi
- kečups vai tomātu m - 200.ml
- Milti - 3 - 4.ēd.k.
- Kartupeļi - 5.gab
- Sāls
- Ķiploks