Ķirbja biezzupa. Bez gaļas!
Sildāmies ar ķirbja zupu!
Ķirbi un sīpolus nomizo. Ķirbjus sagriež kubiciņos, bet sīpolus smalki sakapā. Katliņā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep sīpolus, pēc tam pievieno ķirbjus, ko arī apcep.
Gatavajai masai pievieno buljonu, uzliek vāku un vāra apmēram 20 minūtes.
Izvārīto masu ar blenderi sastrādā biezenī, kam pievieno saldo krējumu un uzvāra, pieliek sāli, cukuru un piparus pēc garšas. Zupu lej šķīvjos, virsū pēc izvēles var likt garneles bez čaulām vai apceptus kūpinātas vistas gabaliņus.
Recepte no žurnāla Mūsmājas
Sastāvdaļas
- Ķirbis - 500.g
- Sīpols - 1.gab
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Dārzeņu buljons - 700.ml
- Saldais krejums - 125.g
- Malti melnie pipari
- Sāls, cukurs
- Zaļumi rotāšanai