Siera zupa ar šampinjoniem
Katliņā ielej ~1-1,5l auksta ūdens, atkarībā no dārzeņu izmēriem, tajā ieber saldētās garneles un atlaidina, to var darīt pat iepriekšējā vakarā. Atlaidušas garneles izņem, izloba, pagaidām atstāj mierā. Katliņā garneļu ūdenī liek smalkos kubiņos sagrieztus kartupeļus, smalki sagrieztu puravu (sīpolu) un vāra uz lēnas guns, kad kartupeļi nāk gatavi, pievieno smalki sarīvētus burkānus, vāra vēl mazliet. Kad dārzeņi mīkst, visu sablenderē turpat katliņā. Turpinot vārīt, pievieno smalki sagrieztas sēnes, pavāra, tad garneles un zirnīšus (vai nu 1/2 mazā konservēto bundžiņa vai tāds pat daudzums novārītu svaigo jauno). Pievieno kausēto sieru Dzintars, lēni maisot, sagaida, kamēr tas izkūst. Pieber sasmalcinātus zaļumus, ja vēlas, arī mazliet sāli. Noņem no uguns, apsedz un pagaida 7 līdz 10 minūtes, lai sastāvdaļas sakožas.
Kausētais siers – universāls palīgs katram gardēdim
Sastāvdaļas
- Burkāns - 1.gab
- Kartupeļi - 2 - 3.gab
- neliela purava sakne vai sīpols - 1.gab
- nelobītas vārītas saldētās garneles - 1.iepakojums
- Svaigi šampinjoni - 5 - 10.gab
- Zaļie zirnīši - 5 - 10.gab
- zaļumi (dilles, maurlociņi, pētersīļa lapiņas)
- klasiskais vai baraviku kausētais siers dzintars - 1.iepak.