Sēņu soļanka

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Katlā apcep gaļu un desu, pieliek sviestu un pievieno sīpolus un sēnes. Visu apcep, līdzīgi kā gatavo sēņu mērci. Uzlej ūdeni un pieber iepriekš izmērcētas grūbas, sāli un piparus. Kad grūbas ir pusmīkstas, pievieno kartupeļus, sagrieztus marinētus gurķus, tomātu mērci un lauru lapu. Pasniedz ar skābu krējumu. Lieliski garšos arī ugunskurā gatavota.

 

Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)

www.una.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • saceptas sēnes - 300.g
  • Kartupeļi - 2.gab
  • Sīpoli - 2.gab
  • Sviests - 25.g
  • Marinēti gurķi - 2.gab
  • Žāvēta gaļa - 100.g
  • Žāvēta desa - 100.g
  • Ūdens - 3.l
  • Grūbas.sauja
  • Tomātu mērce - 6.karotes
  • Krejums
  • Sāls, pipari, lauru lapas