Vistas zupa
Par sastāvdaļām: 4 vistas stilbiņi vai 6 spārniņi, uz rupjas rīves rīvēti burkāni, sīki sagriezti sīpoli
Pagatavošana ir ļoti vienkārša, un sastāvdaļas parasti lieku uz aci.
3 litru katlā mazliet pasālītā ūdenī liekam vārīties vistu. Pa to laiku sīki sagriežam sīpolus un uz rupjas rīves sarīvējam burkānus. Uz pannas apgrauzdējam lauru lapas, tad to garša atdzīvojas, liekam katlā visas garšvielas. Sīpolus cepam eļļā līdz kļūst zeltaini brūni, tad pievienojam burkānus, mazliet pasutinam un liekam iekšā katlā. Kartupeļus sagriežam maziņos kubiņos. Kad vista ir gatava, tad liekam klāt kartupeļus. Vistu izņemam no katla un gaļu atdalām no kauliem, un mazos gaļas gabaliņus liekam atpakaļ katlā. Vāram kartupeļus, līdz tie kļūst pusmīksti, tad pievienojam nūdeļu zupu, vāram vēl 5 - 8 minūtes.
Sastāvdaļas
- Vitas stilbini - 4
- Burkāni - 500.ml
- Kartupeļi - 5.gab
- Sīpoli - 300.g
- vistas zupa ar nūdelēm (piem maggi)
- Sāls.mazliet
- lauru lapas, pētersīļi