Veģetārais pikantais gasapačo

FOTO: Shutterstock.com

4 personām

Konservētos tomātus izberž caur sietu (vai sakuļ mikserī). Sasmalcina svaigu gurķi, sīpoliņus. Zaļajai pipara pākstij izņem sēklotni un arī sagriež kubiņos vai salmiņos. Konservēto tomātu masu un tomātu sulu lej katlā, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ābolu etiķi, sasmalcināto gurķi, zaļo papriku, sasmalcinātos sīpoliņus, vāra uz mazas uguns 1 stundu. Beigās pievieno sasmalcinātus lociņus un pētersīļu zaļumus.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Konservēti tomāti - 200.g
  • Tomātu sula - 540.ml
  • tomāti biezenis - 1.ēd.k.
  • ābolu etiķis - 2.ēd.k.
  • vorčesteras mērce - 1.ēd.k.
  • Sāls, svaigi malti melnie pipari
  • Svaigs gurkis - 1/4.gab
  • zaļa saldā pipara pāksts - 1.gab
  • pavasara sīpoliņa - 3.gab
  • Sasmalcināti pētersīļu zaļumi - 2.ēd.k.
  • Sasmalcināti lociņi - 2.ēd.k.