Krēmzupa ar grauzdiņiem

FOTO: Shutterstock.com

Jums varbūt šāda zupa nav nekas jauns, bet es neesmu ne gatavojusi, ne pat pagaršojusi šāda veida zupu. Bet nu jau kādu laiku radusies interese par dažādiem ēdieniem, kas šķita, ka negaršo.
Tad nonācu pie krēmzupām.

1 liels burkans
1 liels sīpols
2 videja lieluma kartupeļi
puravs 15cm garš
Sagriežam pusgredzenos sīpolu, puravu ripiņās burkānu kubinos, kartupeļus četrās daļās.
Katlā liekam kādu vistas stilbiņu priekšs buljona, garšvielas un vāram līdz gatavs. Var vienkārši kaut kādus kauliņus buljonam. Ūdens ap 1,5l
Liekam uz pannas eļļā cepties sīpolu, līdz kļuvis zeltains, tad pievienojam burkānus, puravu un cepam uz lielas uguns, tad pievienojam kartupeļus, apmaisām, apcepam uz lielas uguns.


Kad buljons gatavs, katlā liekam dārzeņus un vāram, līdz gatavi. Lai ūdens neiztvaiko, pilnībā uzliekam vāku.
Gatavs tad, kad dārzeņi jau šķīst ārā.
Sablenderējam visu, pievienojam ap 100ml saldo krējumu, izmaisām. Var pievienot vairāk un arī mazāk, vai arī kausēto sieru, būs sierīga zupa.


Pasniedzam ar ko vēlamies - ar zaļumiem vai ar grauzdiņiem.


Grauzdiņus gatavoju pati. Sagriezu mazos kubiņos gan baltmaizi, gan rupjmaizi un liku cepeškrāsnī, līdz kļuva brūni, kraukšķīgi.




 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Burkāns
  • Puravs
  • Sīpols
  • Kartupeļi
  • Sakdais krejums
  • Garšvielas
  • Grauzdini