Krēmzupa ar grauzdiņiem
Jums varbūt šāda zupa nav nekas jauns, bet es neesmu ne
gatavojusi, ne pat pagaršojusi šāda veida zupu. Bet nu jau kādu
laiku radusies interese par dažādiem ēdieniem, kas šķita, ka
negaršo.
Tad nonācu pie krēmzupām.
1 liels burkans
1 liels sīpols
2 videja lieluma kartupeļi
puravs 15cm garš
Sagriežam pusgredzenos sīpolu, puravu ripiņās burkānu kubinos,
kartupeļus četrās daļās.
Katlā liekam kādu vistas stilbiņu priekšs buljona, garšvielas un
vāram līdz gatavs. Var vienkārši kaut kādus kauliņus buljonam.
Ūdens ap 1,5l
Liekam uz pannas eļļā cepties sīpolu, līdz kļuvis zeltains, tad
pievienojam burkānus, puravu un cepam uz lielas uguns, tad
pievienojam kartupeļus, apmaisām, apcepam uz lielas uguns.
Kad buljons gatavs, katlā liekam dārzeņus un vāram, līdz gatavi.
Lai ūdens neiztvaiko, pilnībā uzliekam vāku.
Gatavs tad, kad dārzeņi jau šķīst ārā.
Sablenderējam visu, pievienojam ap 100ml saldo krējumu, izmaisām.
Var pievienot vairāk un arī mazāk, vai arī kausēto sieru, būs
sierīga zupa.
Pasniedzam ar ko vēlamies - ar zaļumiem vai ar grauzdiņiem.
Grauzdiņus gatavoju pati. Sagriezu mazos kubiņos gan baltmaizi, gan
rupjmaizi un liku cepeškrāsnī, līdz kļuva brūni, kraukšķīgi.
Sastāvdaļas
- Burkāns
- Puravs
- Sīpols
- Kartupeļi
- Sakdais krejums
- Garšvielas
- Grauzdini