Sildāmies ar zupīti! Ķirbja biezzupa ar garnelēm
LIekam lietā brangos ķirbjus!
1. Ķirbi, burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež kubiciņos. Katliņā uzkarsē nedaudz eļļas, apcep sīpolus un ķiplokus, pēc tam pievieno ķirbjus un burkānu, ko arī apcep.
2. Gatavajai masai pielej karstu buljonu un vāra aptuveni 20 - 25 minūtes.
3. Izvārīto masu nedaudz atdzesē, ar blenderi sastrādā biezenī, kam pievieno saldo krējumu, un uzvāra, pieliek sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Garneles apcep, pievieno sāli un piparus. Zupu lej šķīvjos, virsū liek apceptas garneles.
Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)
Sastāvdaļas
- Ķirbis - 500.g
- Burkāni - 200.g
- Sīpols - 1.gab
- Ķiploka daiviņas - 3.gab
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Dārzeņu buljons - 1.l
- Garneles - 200.g
- Saldais krejums - 200.ml
- malti melnie piapri
- Sāls, cukurs