Krēmzupa ar riekstiem
Vistas fileju vārīt 3 l ūdenī, pievienot sāli, piparus un vārīt,
līdz gatava (apmēram 20 minūtes). Kad vistas fileja gatava, ņemam
ārā un liekam vārīties rīsus 10 minūtes. Smalki sagriežam sīpolus,
sarīvējam uz smalkas rīves burkānus.
Kartupeļus un vistu sagriežam nelielos gabaliņos. Katlā liekam
kartupeļus, sīpolus, burkānus, varām 7 minūtes, tad pievienojam
sagriezto vistas fileju. Vārām, līdz kartupeļi gatavi.
Pievienojam kausēto sieru (var likt mazāk vai arī mazliet vairāk,
tā kā esmu siera mīļotāja - lieku vairāk), izmaisām un noņemam no
uguns.
Sablenderējam pasniedzam ar apgrauzdētiem un sasmalcinātiem
zemesriekstiem (domāju, ka citi rieksti arī derēs).
Protams, var pasniegt arī ar maizes grauzdiņiem vai ar
zaļumiem.
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija
Sastāvdaļas
- Vistas fileja - 400.g
- Kausētais siers - 300.g
- Rīsi - 150.g
- Kartupeļi - 400.g
- Burkāni - 150.g
- Sīpoli - 150.g
- sāls, pipari, zaļumi.pēc vēlēšanās
- Zemesrieksti.pēc vēlēšanās