Vistas gaļas buljons ar burkāniem
Ja gatavojat vistas buljonu, vistreknākais un gardākais sanāks no vistu kakliņiem.
Kaulus aukstā ūdenī noskalo, lai izskalojas arā asinis (tad buljons būs dzidrāks).
Liek katlā.
Nomizo sīpolus un burkānus un sagriež 3 - 4 daļās.
Palielos gabalos sagriež arī seleriju kātus, selerijas sakni un puravus.
Visu liek katlā.
Nesasmalcinātus katlā ieliek arī timiāna zariņus un pētersīļus.
Pārlej ar ūdeni tā, lai ūdens tikko nosedz dārzeņus un kaulus.
Katlu liek uz ļoti mazas uguns un vāra aptuveni pusotru stundu.
Kad buljons vāroties sāk veidot putas, tās ar putu karoti nosmeļ (ja putas nenosmels, buljons nebūs tik dzidrs).
Buljonu vajadzēs noputot vairākas reizes.
Kad buljons izvārījies, to caur sietu izkāš, lai atdalītu novārītos dārzeņus un kaulus.
Lieto zupu, mērču, sautējmu, galertu gatavošanai.
Neizmantoto buljonu atdzisušu liek ledusskapī vai sapilda trauciņos un uzglabā saldētavā.
Iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- vistas kauli - 2.kg
- Sīpoli - 3.gab
- Burkāni - 2.gab
- Seleriju kāti - 2.gab
- Puravs - 1/2.gab
- Pētersīļi
- Timiāns
- Selerijas sakne - 1.gab