Ziedkāpostu zupa ar zaļajiem zirnīšiem
Šo zupu var gatavot arī no saldētiem dārzeņiem.
Burkānus noskalo, notīra un sagriež šķēlītēs.
Puķkāpostu sadala ziedkopās.
Zirņu pākstis pārgriež uz pusēm, spinātus sagriež sloksnītēs.
Uzvāra buljonu.
Pievieno burkānus, puķkāpostus un aromātiskos piparus.
Zupu vāra 5 minūtes.
Pievieno zirņus un spinātus, vāra vēl 5 minūtes.
Krējumu sakuļ ar olas dzeltenumu.
Zupu noņem no plīts un, visu laiku maisot, pielej krējumu.
Zupu vairs nedrīkst vārīt!
Nogaršo, un ja vajadzīgs, pievieno piparus un sāli.
Zupā iemaisa pētersīļus. Pasniedz ar maizi.
Sastāvdaļas
- Burkāni - 5 - 6.gab
- Puķkāposts - 1.gab
- cukurzirņu pākstis - 200.g
- spināti vai nātres - 200.g
- dārzeņu buljons (3 kubiņi + ūdens) - 1 1/2.l
- aromātiskie pipari - 8 - 10.gab
- vai baltie pipari - 1/2.tējk.
- Saldais krejums - 100.g
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Sasmalcināti pētersīļi - 1.ēd.k.