Aukstā zupa karstākām dienām
Pupiņas, salāti, saulē kaltēti tomāti, gurķis, kefīrs - un zupa gatava!
Pupiņas - vai nu vārām paši, vai pērkam veikalā gatavas, tas
katra paša ziņā.
Ja gurķis ir pašu audzēts, tad to varam nemizot, bet veikalā pirkto
gan vajadzētu nomizot. Sagriežam vai sarīvējam - pievienojam pie
pupiņām. Salātu lapas nomazgājam un saplucinām. Ja nav lapu sinepju
salāti, tad var izmantot - rukolu vai kressalātus. Kaltētos tomātus
sagriežam nedaudz smalkāk. Visam pāri pārlejam kefīru. Dekorējam ar
sakapātām dillēm.
P.s. Ja zupa prasās skābāka, tad pievienojam nedaudz citrona sulas.
Sāļumam kaperus.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Vārītas pupiņas - 400.gr.
- Gurķis svaigs - 1-2.gab.
- Lapu salāti - 1.sauja
- Lapu sinepju salāti
- Vai kādi citi pikantie salāti - 1.sauja
- Saulē kaltētie tomāti.pēc patikas
- Ja vajag tad sāls
- Kefīrs - 1.litrs
- Dilles.pēc patikas