Vasaras dārzeņu krēmzupa
Kad dārzā ienākušies pirmie dārzenīši, laiks gatavot dārzeņu zupiņu!
Sastāvdaļas:
-2 vistas stilbiņi buljonam
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 1 puravs
- 3 burkāni vidēja lieluma
- 5 kartupeļi palieli
- 1 puķkāposta galviņa
- dilles un grauzdiņi dekorēšanai,pasniegšanai
- 200ml saldais krējums
- garšvielas
Pagatavošana:
2l ūdenī liekam vārīties vistas stilbiņus, pievienojam garšvielas.
Pa to laiku uz pannas eļļā apcepam gredzenos sagrieztus sīpolus,
līdz tie kļūst zeltaini.Tad pievienojam gredzenos sagrieztu puravu
un cepam, ik pa laikam apmaisam.
Samizojam un ripiņās sagriežam burkānus, liekam pannā.
Samizojam kartupeļus, pārgriežam četrās daļās un liekam pannā. Visu
šo uz vidēji lielas uguns apcepam ap 10 minūtēm, kad jau viss ir
pannā.
Tad kad jau vista gatava, caur sietiņu nokāšam buljonu. Buljonā
liekam dārzeņus un vāram, līdz viss ir gandrīz gatavs, tad
pievienojam puķkāpostu - sadalītu pa ziediņiem. Vārām, līdz viss
sāk šķīst ārā.
Sablenderējam, pievienojam saldo krējumu un vēl mazliet
sablenderējam. Pasniedzam ar rupjmaizes grauzdiņiem un
dillēm.
Sastāvdaļas
- Vistas stilbiņi
- Sīpoli
- Puravs
- Burkāni
- Kartupeļi
- Puķkāposts
- Dilles
- Maizes grauzdiņi
- Saldais krejums
- Garšvielas