Aukstā zupa ar tīrkultūru

Vasarā nu nēkādi nevar iztikt bez aukstās zupas! Katram no mums ir sava zupas recepte, un dažam ne viena vien. Šodien es improvizēju un pagatavoju ļoti gardu auksto zupu.

Veselīgi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselīgi!

Sastāvdaļas:

- 1 L tīrkultūras, bet varam ņemt arī kefīru

- 5 īsie gurķi

- 1 burciņa marinētas bietes

- buntīte diļļu

- buntīte lociņu

- 1/2 no mazas puķkāposta galviņas

- vārītas raibās pupiņas aptuveni 1 glāze

- 1/2 tēj.k sinepju

- sāls pēc garšas

- pasniegšanai olas

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

3 gurķus sagriežam mazos gabaliņos, divus sarīvējam uz rupjās rīves.

Lociņus un dilles smalki sagriežam.

Puķkāpostu sadalām pa maziem ziediņiem.

Traukā liekam bietes, pievienojam sinepes, izmaisām.Tad pievienojam visas atlikušās sastavdaļas, izmaisām un beigās pievienojam tīrkultūru. Pagaršojam, ja nu vēl kas trūkst.

Man patīk bieza aukstā zupa, bet, ja jums labāk tīk šķidra, tad pievienojam uzvārītu, atdzesētu ūdeni, cik nepieciešams. Vai arī tīrkultūru pievienojam nevis 1 litru, bet 1,5 l.

Pasniedzam ar sakapātu vārītu olu.

 

 

Sastāvdaļas