Vīramātes debešķīgā zivju zupa

Ja man kāds jautātu, kurš ir mans mīļākais ēdiens Lindas Virtuvē, es teiktu – zivju zupa ar saldo krējumu! Un ne jau tāpēc, ka es būtu zupu vai zivju fane, nepavisam! Bet kaut kas šīs zupas sastāvā ir tāds, kas garšu kombināciju padara…. neatkārtojamu!
Zivju zupas foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zivju zupas foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com

Recepte ir nākusi no manas vīramātes, kas gatavo debešķīgus zivju un jūras velšu ēdienus, receptei pilnveidojoties ar katru gatavošanas reizi vairāku gadu garumā. Tad nu nododu jums izmēģināšanai un garšošanai mūsu ģimenes autordarbu  


 

Sastāvdaļas (4-6 pers.):

- 300 g laša filejas

- 300 mencas (vai citas baltās zivs) filejas

- 1 liela vai 2 mazas paprikas

- 1 fenhelis

- 1 liels vai 2 mazi sīpoli

- ja ir – 1 puravs

- 400 ml (viena bundža) konservētu tomātu gabalos (crushed tomatoes)

- 750 ml buljons

- 35 g sviests

- 2 ēdamk.karija pulvera

Reklāma
Reklāma

- 350 ml saldā krējuma

- dilles pārkaisīšanai

- garšvielas pēc vēlēšanās – svaigi malti pipari, kajēnas pipari, citronpipari, čili puveris, saldās paprikas pulveris utt.

 

 

Gatavošana:

1. Katlā uzkarsētā sviestā apcep karija pulveri, nepārtraukti maisot.

2. Pievieto sīkos gabaliņos sagrieztus dārzeņus (papriku, sīpolu, fenheli, puravu), turpina cept, līdz dārzeņi gandrīz mīksti.

3. Pievieno garšvielas, samaisa.

4. Dārzeņu masai pievieno buljonu un vāra, līdz uzmet pirmo burbuli. Tad pievieno saldo krējumu, atkal uzvāra. Pēdējos pievieno konservētos tomātus, atkal uzvāra.

5. Uz  lēnas uguns sautē 10 minūtes (vāks katlam virsū!).

6. Pievieno sīkākos gabaliņos sagrieztu mencas fileju un 2×2 cm sagrieztu laša fileju. Vāra 5 minūtes.

7. Pārber ar dillēm un pasniedz ar ciabatas maizi, ķiplokmaizi vai svaigu bageti.

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com