Melleņu zupa ar klimpām – vienkārši un garšīgi
Melleņu laikā kā likums ģimenei jāceļ galdā šis tik viegli pagatavojamais, bet kārdinošais saldēdiens, kam bērnības smarža!
Vajadzēs
zupai:
½ melleņu
150 g cukura
Ēdamkarote kartupeļu cietes
½ citrona miziņa un sula
1l ūdens
klimpām:
120g kviešu miltu
60g piena
1 ola
Sāls, cukurs
1, 1/2l ūdens
Zupas gatavošana: Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno citrona miziņu, pārlasītas mellenes un vāra, līdz ogas ir daļēji izšķīdušas. Pēc tam pielej citrona sulu, pieber cukuru un ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Zupu vēlreiz uzvāra un atdzesē.
Klimpas: Olu baltumu atdala no dzeltenuma. Bļodiņā sajauc pienu, olas dzeltenumu, sāli un cukuru, tad pievieno un iejauc miltus. Olas baltumu saputo stingrās putāsun lēnām iecilā mīklā. Citā katliņā ielej un uzvāra ūdeni, ar karoti no mīklas izveido klimpas, liek tās verdošā sālsūdenī un vāra, līdz klimpas gatavas.
Klimpas izņem no ūdens un notecina. Melleņu zupu salej šķīvjos un pievieno atdzisušās klimpas.
Recepte no izdevniecības "Zvaigzne" izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"