Kabaču biezzupa, kad kabači jau apnikuši

Es šo zupu saucu "kad dārzā augošajam kabacim nevar iestāstīt, ka nu jau pietiks ziedēt un gādāt kabačus". :)

Ar kabaču zupu var variēt - pielikt kartupeli, burkānu, utt., jeb visu, kas dārzā izaudzis.

FOTO: Shutterstock.com

Ar kabaču zupu var variēt - pielikt kartupeli, burkānu, utt., jeb visu, kas dārzā izaudzis.

- Katliņā ielej ūdeni, pieliek buljona kubiņu un liek vārīties.

- Kad ūdens uzvārījies, ieber katliņā kubiņos sagrieztus kabačus, pieliek timiānu.

- Kad kabači ir pusmīksti, pieber ripiņās sagrieztu purava kātu - vāra līdz brīdim, kad tas ir pusmīksts. Nogaršo un pēc vajadzības pieliek sāli un piparus.

- Kad sastāvdaļas ir gatavas, noņem katliņu no uguns, ar blenderi sasmalcina saturu un pielej saldo krējumu. Es leju 10 % kafijas saldo krējumu, tas gan nav tik tumīgs, kā 35 %, bet garša nemainās. Liek katliņu atkal uz uguns un uzvāra biezeņzupu līdz pirmajiem burbuļiem.
- Ļauj zupai "nogatavoties" - atstāj uz minūtēm 20 atdzist. Pa to laiku sagatavo grauzdiņus - ielieku tosterī vai nu tostermaizi, vai ciabatas šķēli, ko sagriež kubiņos.
- Salej šķīvjos, uzber grauzdiņu kubiņus un pasniedz!
- Zupu var variēt - pielikt kartupeli, burkānu, utt., jeb visu, kas dārzā izaudzis.

 

Reklāma
Reklāma

Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 700.ml
  • Kabači - 700.g
  • Puravs - 1.gb
  • Buljona kubiņš, vistas vai dārzeņu - 1 .gb
  • Timiāns - 0.5 - 1 .tējk.
  • Saldais krejums - 200.g
  • Sāls un pipari
  • Maizes grauzdiņi - 1.šķēle, tostermaize vai ciabata