Kabaču biezzupa, kad kabači jau apnikuši
Es šo zupu saucu "kad dārzā augošajam kabacim nevar iestāstīt, ka nu jau pietiks ziedēt un gādāt kabačus". :)
- Katliņā ielej ūdeni, pieliek buljona kubiņu un liek vārīties.
- Kad ūdens uzvārījies, ieber katliņā kubiņos sagrieztus kabačus, pieliek timiānu.
- Kad kabači ir pusmīksti, pieber ripiņās sagrieztu purava kātu - vāra līdz brīdim, kad tas ir pusmīksts. Nogaršo un pēc vajadzības pieliek sāli un piparus.
- Kad sastāvdaļas ir gatavas, noņem katliņu no uguns, ar
blenderi sasmalcina saturu un pielej saldo krējumu. Es leju 10 %
kafijas saldo krējumu, tas gan nav tik tumīgs, kā 35 %, bet garša
nemainās. Liek katliņu atkal uz uguns un uzvāra biezeņzupu līdz
pirmajiem burbuļiem.
- Ļauj zupai "nogatavoties" - atstāj uz minūtēm 20 atdzist. Pa to
laiku sagatavo grauzdiņus - ielieku tosterī vai nu tostermaizi, vai
ciabatas šķēli, ko sagriež kubiņos.
- Salej šķīvjos, uzber grauzdiņu kubiņus un pasniedz!
- Zupu var variēt - pielikt kartupeli, burkānu, utt., jeb visu, kas
dārzā izaudzis.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
- Ūdens - 700.ml
- Kabači - 700.g
- Puravs - 1.gb
- Buljona kubiņš, vistas vai dārzeņu - 1 .gb
- Timiāns - 0.5 - 1 .tējk.
- Saldais krejums - 200.g
- Sāls un pipari
- Maizes grauzdiņi - 1.šķēle, tostermaize vai ciabata