Zivju zupa ar fenheli
Zupas pagatavošanai vienlīdz labi der gan lasis, gan asaris, gan citas līdzīgas zivis. Zupu var bagātināt arī ar garnelēm un nelielu anīsa degvīna piedevu. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi un vēsu baltvīnu.
Sastāvdaļas:
500 g stingras zivs filejas
3 tomāti
1 fenheļa bumbulis
3 nelieli seleriju kāti
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote olīveļļas
5 ēdamkarotes sausā vermuta
400 g koncentrēta zivju buljona
daži safrāna pavedieni
naža gals Kajennas piparu
sāls
Pagatavošana:
Zivs filejas sagriež nelielos gabaliņos, tomātiem novelk miziņu un mīkstumu smalki sagriež. Notīrītu fenheli sagriež astoņās daļās, pēc tam - ļoti plānās šķēlītēs. Notīrītus seleriju kātus arī sagriež plānās šķēlītēs. Nomizotus ķiplokus smalki sakapā.
Katlā sakarsē olīveļļu, ieber ķiplokus, pāris minūšu apcep, tad pieliek fenheli un seleriju un sautē vēl 3-4 minūtes. Pielej 3 ēdamkarotes vermuta. Kad vermuts iztvaikojis, pievieno tomātus, samaisa, pielej buljonu, pieber safrānu, sāli, melnos piparus un Kajennas piparus un uz lēnas uguns sautē ~ 5 minūtes.
Zupai pievieno zivs gabaliņus un atlikušo vermutu un karsē 4-5 minūtes. Ja vēlas, izrotā ar fenheļa vai diļļu zaļumiem.
Avots: Ivetas Galējas grāmata "Garšaugi", Zvaigzne ABC