Zivju zupa ar kaperiem un citronu
Silta zivju zupa - kas gan drēgnā laikā var būt labāks par šo?:)
1. Katliņā liekam vārīties gabaliņos sagrieztos kartupeļus, bet pa to laiku sarīvējam burkānus un sagriežam smalki sīpolu. Liekam cepties labi ietaukotā pannā. Ķiploku būtu vēlams sarīvēt uz smalkākās rīves un pievienot burkāniem ar sīpoliem.
2. Sagriežam citronu ar visu mizu. Liekam pie burkāniem un pievienojam tomātu mērci. Ļaujam vēl nedaudz visam apcepties.
3. Sagriežam mencas fileju nelielos gabaliņos. Pievienojam jau gandrīz gatavajiem kartupeļiem. Vāram līdz kartupeļi un zivs ir gatavi, tad pievienojam pannas saturu. Ļaujam, lai vārās.
4. Sagriežam
marinētos gurķus, sloksnītēs vai kubiņos tas katra paša ziņā.
Pievienojam zupai kopā ar kaperiem. Pieberam svaigi maltus melnos
piparus.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Mencas fileja - 400-500.gr.
- Burkāni - 2-3.gab.
- Sīpoli - 2.vidēji
- kartupeļi - 4-5.gab.
- ķiploks - 1.gab.
- kaperi - 35.gr.
- marinēti gurķi - 4-5.gab.
- Citrons - 1/2.gab.
- Tomātu mērce - 250.gr.
- eļļa cepšanai
- svaigi malti melnie pipari.pēc patikas