Ziedkāpostu siera zupa
Sasildies ar zupu!
Uzvāra ūdeni, pievieno sagrieztus burkānus, pēc 10 minūtēm - sagrieztus kartupeļus, pēc 5 - nelielās rozetītēs sadalītu ziedkāpostu, pēc 7 minūtēm pagaršo un novērtē, vai dārzeņi pietiekoši mīksti, ja ir, tad pieber sīki sagrieztos sīpolu un ķiploku, pieliek sieru (var izmantot kā klasisko, tā arī ar šķiņķi vai baravikām), maisa līdz siers izkūst un beidz vārīt. Pieber sagrieztus zaļumus, uzliek vāku, patur 3 minūtes.
Iesūtījusi Sigita &&&, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece
Sastāvdaļas
- Ūdens - 2.l
- Kartupeļi - 2.gab
- Burkāni - 2.gab
- Ziedkāposts - 1/2.gab
- Sīpols - 1/2.gab
- Sakapātas ķiploka daiviņas - 2-3.gab
- Kausētais siers dzintars - 1.iepakojums
- Zaļumi