Kartupeļu krēmzupa
Krēmzupa garšos gan lieliem, gan maziem.
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo. Apmēram 5 kartupeļus sagriež mazos kubiņos, pārējos sagriež plānās šķēlēs.
Pannā uzkarsē eļļu, tur sacep brūnus, kraukšķīgus kartupeļu gabaliņus. Apsāla, sapiparo. Liek uz papīra dvieļa, lai nosusinās eļļa.
Sviestu izkausē katlā, apcep tur kartupeļu šķēles un sīpolu kubiņus. Sutina, kamēr sīpols caurspīdīgs paliek. Pārlej buljonu, sāli , piparus, majorānu un lauru lapu. Vāra apmēram 15 min. Līdz kartupeļi paliek mīksti. Tad izņem lauru lapu, pievieno saldo un skābo krējumu. Un ar blenderi sablenderē. (Ja nav blendera, var izlīdzēties ar stampiņu un dušlāgu, izberžot masu caur sietu.)
Pēc garšas pievieno vēl sāli, piparus, muskatriekstu. Lej krēmzupu bļodiņās, pārber ar ceptiem kartupeļu kubiņiem, dekorē ar zaļumiem. Gaļas mīļi var uzkaisīt ceptu bekoniņu, vai arī kādu citu gaļiņu.
Iesūtījusi Jolanta Rotkāja, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece
Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā
zemo cenu līderis "Supernetto"!
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 1.3.kg
- Eļļa - 1.ēdamkarote
- Buljons - 1.3.L
- Sviests - 1.5.ēdamkarote
- Sīpols - 1.gb.
- Lauru lapas - 1.gb.
- Majorāns - 1/2.tējkarote
- Salds krējums - 150.ml
- Skābs krējums - 150.ml
- Muskatrieksts - 1.naža gals