Šampinjonu biezzupa
Šī ir viena no biezzupu versijām, kuras esmu atklājusi. Zupu pasniedz ar skābu krējumu un maizi. Iesūtījusi Linda Vanaga.
Šī ir viena no biezzupu versijām, kuras esmu atklājusi (otra ir
vēl lētāka:)). Sagriežu parupjos gabalos burkānus, lieku vārīties
(uz šo daudzumu apmēram 1,5 litros ūdens). Kamēr viss uzvārās,
sagriežu kartupeļus, lieku klāt burkāniem, pielieku 2 buljona
kubiciņus. Sagriežu sīpolus un ķiplokus, lieku klāt. Kad viss jau
tuvu gatavam, pielieku šampinjonus un vēl nedaudz pavāru.
Garšvielas var likt pēc savas izvēles, man patīk, ja zupā jūtams
pikantums, tādēļ pielieku piparus. Sākumā iemetu arī lauru lapas,
kuras vēlāk izmakšķerēju.
Kad visi dārzeņi mīksti, izslēdzu plīti un ļauju zupai padzist
pirms blenderēšanas. Tikmēr pagatavoju grauzdiņus - sagriežu maizi
(jebkādu, kāda mājās ir) kubiciņos, lieku uz mazas uguns
grauzdēties, pielieku klāt sasmalcinātu ķiploku.
Kad zupa padzisusi, to sablenderēju, lieku atkal vārīties un
pievienoju kausēto sieru (ņemu Dzintara klasisko) un uzvāru.
Gatavs! Pasniedzu ar lociņiem un grauzdiņiem.
Otra versija ir kartupeļi + burkāni + sīpols + ķiploks + puse
paprikas + 1 tomāts + Dzintara kausētais siers. Vēl lētāk un arī
tikpat garšīgi :)
Iesūtījusi Linda Vanaga, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece
Sastāvdaļas
- Kartupeļi - 5.gb
- Burkāni - 3.gb
- Sīpols - 1.gb
- Ķiploks - 2.daiviņas
- Šampinjoni - 1/2.zilās pac.
- Kausētais siers - 1.paciņa
- Maizes grauzdiņi
- Zaļumi
- Garšvielas