Dārzeņu zupa ar pākšu pupiņām
Zupu pasniedz ar skābu krējumu un maizi. Iesūtījusi Anastsija Zemcova, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece. Piedalies konkursā arī tu - balvā dāvanu karte no zemo cenu līdera "Supernetto"!
Apmēram 2 litrus ūdens uzliek uz plītiņas. Kamēr silst, ieber
tajā sagrieztās pupiņu pākstis (tieši tagad tās ir pieejamas
svaigas par pieņemamu cenu, kaut gan noteikti var lietot arī
sasaldētas). Es parasti griežu ar šķērēm. Sagaida, kad sāk vārīties
un vāra 10-15 minūtes.
Pa šo laiku augu eļļā mazliet apcepina smalki sagrieztos sīpolus,
burkānus un cūkgaļas krūtiņu. Nomizo un sagriež gabaliņos
kartupeļus.
Burkānus, sīpolus, krūtiņu un kartupeļus pievieno
pākstīm.
Pievieno sāli pēc garšas, lauru lapu. Vāra līdz kartupeļu
gatavībai.
Pirms plītiņas izslēgšanas pievieno sasmalcinātas dilles, ja garšo.
Ļauj pavārīties kādu minūti un izslēdz.
Par melnajiem pipariem: tos var pievienot gan zupas pagatošanas
procesā, gan arī pēc tam katrs var pievienot tik daudz, cik grib.
Tā kā es gatavoju šo zupu arī bērniem, tad man labāk patīk iebert
sev šķīvī, nevis pagatavošanas procesā.
Nu un protams to var pasniegt ar skābo krējumu un maizi.
Labu apetīti!
Iesūtījusi Anastsija Zemcova, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece
Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā
zemo cenu līderis "Supernetto"!
Sastāvdaļas
- Pupiņu pākstis - 300-350.g
- Burkāni - 1.gab
- Sīpoli - 1.gab
- Kartupeļi - 2-4.gab
- Kūpināta cūkgaļas krūtiņa - 150.g
- Dilles
- Lauru lapas
- Sāls
- Melnie pipari
- Augu eļļa - 3.ēdamkarotes