Dārzeņu zupa ar cukini kēksiņiem
Veģetāra vasaras dārzeņu zupa un gardi kēksiņi.
Sastāvdaļas kēksiņiem:
1/2 glāze mannā
1/2 glāze kviešu klijas ( vai auzu pārslas)
1/2 glāze skābais krējums ( vai bezpiedevu jogurts,vai biezs kefīrs)
1 glāze rīvēts cukini (vai kabacis)
ap 30 g sviests
viena sauja rīvēts siers
4 ēd.k rudzu milti ( vieglie)
buntīte dilles,ja garšo
1/2 tēj.k sāls
2 olas
1/2 tēj.k soda vai 1 tēj.k cepamais pulveris
Pagatavošana:
Traukā sajaucam mannā, klijas, krējumu, uz smalkās rīves sarīvētu cukini un sasmalcinātas dilles. Izmaisām.
Olas ar sāli viegli sakuļam.
Savienojam abus maisījumus.
Izkausējam sviestu un iemaisam.
Iemaisām uz smalkās rīves sarīvētu sieru.
Rudzu miltus samaisam ar sodu un iemaisām masā. Kārtīgi izmaisām un liekam kēksa formiņās.
Ja ir pa rokai un vēlas, var apbērt ar sezama sēkliņām vai cita veida sēkliņām.
Cepam ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.
Sastāvdaļas zupai:
Sauja baltās pupiņas
sauja zaļie zirnīši (svaigi)
1 burkāns
2 kartupelīši
1 sīpols
sauja puķkaposta ziediņu
garšvielas
Pagatavošana:
Pupiņas pāris stundas pirms zupas gatavošanas iemērcam aukstā ūdenī. Izmērcētas liekam vārīties.
Pa to laiku sasmalcinam sīpolu un apcepam nelielā eļļas daudzumā. Burkānus sagriežam gabaliņos. Arī kartupeļus sagriežam nelielos kubiņos.
Kad pupiņas jau pusmīkstas, pievienojam apceptos sīpolus, sagrieztos burkānus, kartupeļus, garšvielas. Vāram, līdz dārzeņi gandrīz gatavi, 5 minūtes pirms gatavības pievienojam zirnīšus un puķkāpostu ziediņus.
Pasniedzam ar kēksiniem.
Iesūtījuši Serjoga, Maikliņš un Natalija, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībnieki
Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā
zemo cenu līderis "Supernetto"!