Ziedkāpostu un brokoļu biezzupa

Uzmanību! Biezzupai ir niķis neganti burbuļot, tāpēc ar katlu jāapietas uzmanīgi.

Zupa izdosies katram, ja vien mājās ir blenderis

FOTO: Shutterstock.com

Zupa izdosies katram, ja vien mājās ir blenderis

Sastāvdaļas:

1 brokolis

1 ziedkāposts

4 vidēji kartupeļi

1 l ūdens

200 gramu kausētā siera

šķipsniņa sāls, pipari

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

Ziedkāpostus un brokoļus sadala, nomazgā un liek katlā. 

Pievieno nomizotus un četrās daļās sagrieztus kartupeļus. 

Pielej ūdeni, pieber sāli un piparus un uz vidējas uguns vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Atsevišķā bļodā nolej buljonu, ko pataupa - ar to variēs zupas beizumu. 

Sablendē dārzeņus putriņā, pa drusciņai lej klāt buljonu, panākot sev tīkamu zupas konsistenci.

Pievieno kausēto sieru, sablendē un pārbauda, vai ir gana daudz piparu un sāls.

Biezzupu uzsilda, līdz tā uzmet burbuli, un pasniedz. Ja vēlas, var pievienot bazilika pesto un cietā siera skaidiņas.

 

 Recepte: Dienas Ēdieni