Ziedkāpostu un brokoļu biezzupa
Uzmanību! Biezzupai ir niķis neganti burbuļot, tāpēc ar katlu jāapietas uzmanīgi.
Sastāvdaļas:
1 brokolis
1 ziedkāposts
4 vidēji kartupeļi
1 l ūdens
200 gramu kausētā siera
šķipsniņa sāls, pipari
Pagatavošana:
Ziedkāpostus un brokoļus sadala, nomazgā un liek katlā.
Pievieno nomizotus un četrās daļās sagrieztus kartupeļus.
Pielej ūdeni, pieber sāli un piparus un uz vidējas uguns vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Atsevišķā bļodā nolej buljonu, ko pataupa - ar to variēs zupas beizumu.
Sablendē dārzeņus putriņā, pa drusciņai lej klāt buljonu, panākot sev tīkamu zupas konsistenci.
Pievieno kausēto sieru, sablendē un pārbauda, vai ir gana daudz piparu un sāls.
Biezzupu uzsilda, līdz tā uzmet burbuli, un pasniedz. Ja vēlas, var pievienot bazilika pesto un cietā siera skaidiņas.
Recepte: Dienas Ēdieni