Pikantā aukstā biešu zupa
Pievieno aukstajai zupai redīsus!
Nepieciešams:
kefīrs 1 litrs
marinētas bietes 1 burciņa
vidējs svaigs gurķis
marinēti gurķi 1 -2 gab.
daži redīsi
dažādi zaļumi - dilles, lociņi, pētersīļi, salātlapas u.c.
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Visus zaļumus noskalo, sagriež un liek dziļā bļodā vai kastrolī. Pievieno klāt strēmelītēs sagrieztus redīsus, gurķus un marinētās bietes. Pārlej ar kefīru un labākai garšai pievieno sāli un melnos maltos piparus un arī pavisam nedaudz aso piparu (pēc izvēles). Noliek vēsumā uz kādu brīdi, lai zupa paliek auksta. Pasniedz ar karstiem kartupeļiem, kam pāri pārkaisītas dilles. Labu apetīti!
Iesūtījusi: Kristīne Stepanova, Auksto zupu olimpiādes dalībniece