Pikantā aukstā biešu zupa

Pievieno aukstajai zupai redīsus!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nepieciešams:

kefīrs 1 litrs

marinētas bietes 1 burciņa

vidējs svaigs gurķis

marinēti gurķi 1 -2 gab.

daži redīsi

dažādi zaļumi - dilles, lociņi, pētersīļi, salātlapas u.c.

sāls un pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Visus zaļumus noskalo, sagriež un liek dziļā bļodā vai kastrolī. Pievieno klāt strēmelītēs sagrieztus redīsus, gurķus un marinētās bietes. Pārlej ar kefīru un labākai garšai pievieno sāli un melnos maltos piparus un arī pavisam nedaudz aso piparu (pēc izvēles). Noliek vēsumā uz kādu brīdi, lai zupa paliek auksta. Pasniedz ar karstiem kartupeļiem, kam pāri pārkaisītas dilles. Labu apetīti!

 

Iesūtījusi: Kristīne Stepanova, Auksto zupu olimpiādes dalībniece

 

Sastāvdaļas