Meža sēņu krēmzupa ar riekstiem
Izmanto jebkuras meža sēnes, kas nu ir pieejamas. Priekšroka dodama tām, kas pirms lietošanas nav jāvāra: gailenēm, baravikām, apšu bekām...
4 porcijas
Gatavošana 35 minūtes
Sastāvdaļas:
- 500 g sēņu
- 1 sīpols
- 25 g sviesta
- pāris zariņu majorāna (ieteicams)
- 1 kubiņš dārzeņu buljona
- 100 g lazdu riekstu, viegli apgrauzdētu, samaltu
- sāls, pipari
- 100 ml saldā krējuma
Gatavošana:
1. Pataupi dažas mazas, glītas sēnītes, bet pārējās sagriez šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriez ripās. Izkausē pannā sviestu un sautē sēnes un sīpolus aptuveni piecas minūtes. Neļauj tiem apbrūnēt.
2. Uzvāri 500 ml ūdens, pievieno majorānu un buljona kubiņu. Liec buljonā sēnes un vāri uz mazas uguns 20 minūtes. Zupu sablenderē vai izberz caur sietu.
3. Liec zupu atpakaļ uz uguns, pievieno riekstus (atstāj vienu ēdamkaroti pārkaisīšanai), sāli, piparus un krējumu. Pataupītās sēnes uz lielas uguns veselas apcep sviestā. Zupu pasniedz karstu, pārkaisi ar palikušajiem riekstiem, katrā šķīvī ieliec apceptās sēnes.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi